Bildbomb från Londonresan

Min kära mamma fyllde 60 år i våras och fick en weekend-resa till London av mig, Peter, pappa och mina bröder.
Men vi åkte inte när hon fyllde år, utan sparade resan tills nu när det är lite varmare och roligare att vara i London.
Månaderna gick och nu i helgen var det äntligen dags att åka!
Jag åkte till stockholm på torsdagskvällen för att vi skulle bege oss till Arlanda 05:00 på fredag morgon.Pigga och glada började vi vår resa.
Väl på Arlanda var det massor av människor överallt och det var tur att vi kom i så god tid. Vi stod i kö i närmare 1,5 timme för att bara komma igenom säkerhetsspärren.Flyget var fullsatt och gick som det skulle. Efter en lite skumpig landning var vi framme i London. Vädret var varmt och lite mulet och vi hade blivit lovade regn. Men det var ju bra att det inte blev så, tur att man hade packat lagom med kläder.På Gatwick var det också köer. Alla englands invånare och turister verkade ha landat samtidigt och alla ville ut till bagagehallen.
Efter närmare 1 timme i kö hoppade vi över till snabbkön och var ute på mindre än en kvart. Bra att man vet sånt innan man ställer sig i kö.Vi kom fram till hotellet och lämnade vårt bagage. Sen blev det lunch på en liten, mysig pub bakom hotellet.Hamburgare och världens största pommes frites.Solen sken och det blev riktigt varmt faktiskt! Sommaren hade kommit till London.Sen promenerade vi till stan, vilket tog cac en kvart. Vi såg Forbidden planet, som har massor med filmprylar och sen promenerade vi ner till Piccadilly Circus.
Mamma blev eld och lågor när vi gick förbi "Thriller live" och var ju tvungen att ta kort utanför.Piccadilly circus neonskärmar har blivit renoverade och utbytta. Inte längre Sanyo, utan Coca Cola.Det obligatoriska fotot med statyn som inte är så stor som man kan tro.Efter denna långa promenad åkte vi till hotellet för att fräscha upp oss inför kvällens musikalbesök.Taggade och förväntansfulla inför The Lion King.
Den var så bra! En helt otrolig produktion med så många duktiga sångare, dansare och maskörer. Vilket jobb de måste ha lagt ner på alla kostymer och masker när det begav sig.Vi satt på andra balkong och hade platser rakt framför scenen. Vi såg jättebra, men det var lite svindel när vi skulle gå till och från våra platser.På lördagen började vi dagen med att åka till Primark. Central line var avstängd för reparation,så vi fick ta en lite längre tur för att komma fram. Alltid lika spännande att byta tåg i London, man vet aldrig hur långt man måste gå för att komma fram.Såklart handlade vi massor på Primark,hade denna affär funnits i Sverige hade jag vart pank - Alltid!På Oxford street mötte vi en blå stormtrooper. Såklart var vi tvungna att turista oss och ta kort tillsammans med honom.Sen fortsatte vi till London eye för att sedan fortsätta till Big Ben.Kön till London Eye var sjukt lång! Vi hade inte tänkt åka den, men det var kul att se hur stort hjulet egentligen är!

 
Charlie Chaplin stod på vägen.Även om de höll på att renovera parlamentet så var det lika kul att se det.
En jättemaffig byggnad med så många små detaljer som man inte ser annat än på nära håll.

Det var många som var i London denna helg och alla ville naturligtvis fotas framför klocktornet.Mamma och Big Ben.Det är inte lätt att bli snygg på foto taget i grodperspektiv.

Efter en lååång promenad till Piccadilly Circus och china town hittade vi en restaurang som hade asiatisk buffe. Vi åt så vi storknade och passade på att skåla!Från Piccadilly Circus fortsatte vi till runt i Soho och hamnade på Denmark Street, musikgatornas gata. En affär sålde notböcker, men jag känner mig för ringrostig för att köpa noter. Nästa gång kanske.
 

På Leicester square fanns den största m&m affär jag nånsin sett. Har inte sett en affär med enbart m&m's innan, men det var roligt.
Helt galet stor affär!4 våningar med godis, kläder, leksaker och annat med bara m&m's.

På lördag kväll hade vi även lyckats få tag i billiga biljetter till "Thriller live" som mamma så gärna ville se.
Det var en dans- och sångföreställning med Michael Jacksons musik.
De som sjöng var helt otroliga och lät precis som honom, dansare var jätteduktiga och publiken var eld och lågor hela föreställningen. En bra föreställning som kändes som en konsert med Michael Jackson.
 
På söndagen checkade vi ut och lämnade vårt bagage i ett låst rum på hotellet.
Sen begav vi oss til St. Pauls katedral.

Sen promenerade vi över Millennium Bridge och ner mot London Bridge.


Lite tokiga bilder får man ta på semester. Ljust och blåsigt, då blir resultatet så här!Tower Bridge i bakgrunden.Efter en lång promenad kom vi fram till Towern där vi kunde dricka kaffe. Vi satt en liten stund för att sedan fortsatta till Tower Bridge. Också en imponerande bro som man inte kan uppfatta alla detaljer på annat än på nära håll.


Sommaren hade verkligen kommit till London och vi passade på att tanka sol.

Sen åkte vi till flygplatsen för att vara där i god tid utifall det skulle vara lika mycket köer som på vägen dit.
Vi shoppade i tax-free och vilade benen.Godis-gubbe i tax-free.Vårt plan var försenat nästan en timme hem. Och jag hade så ont i benen. Det var svårt att sitta still på planet, men det gav sig efter ett tag.Vi har haft en jättebra helg med massor av intryck! London bjöd på vackert väder och jag längtar redan tillbaka.
 
Här kommer några bilder från Londonresan i helgen