I flyttartagen

För er som inte vet, ser läget ut så här:
Efter långa och svåra diskussioner har jag och Peter bestämt oss för att flytta tillbaka till Kristinehamn, Värmland.

Vi har redan fått en lägenhet i innerstan i Kristinehamn med inflytt i början av januari 2013 och idag hade vi förhandsbesiktning på lägenheten.
Eftersom vi har en katt som inte vet vad klösbrädan är till för, så blir vi tvungna att tapetsera om alla rum.
Så det blir att spara pengar nu! Dels för att ha råd med dubbel hyra och dels för att ha råd med tapetseringen, hyrsläp och alla småkostnader det blir runt en flytt.

Det har inte varit ett enkelt beslut, vi har tänkt länge på detta och vägt fram och tillbaka och ställt fördelar mot nackdelar och låtit det bero. Men till slut kände vi att det enda rätta för alla parter och för att vi ska trivas i vardagen är att flytta tillbaka.
I stort sett alla våra vänner och bekanta bor i Kristinehamn, huspriserna är sjukt billiga jämfört med i Stockholm och det är nära till allt. (Sen kanske man får åka till Karlstad eller Örebro om man vill shoppa i andra affärer än ICA Maxi och Lindex.) 
Dessutom har både jag och Peter möjlighet att utöva våra fritidsintressen, vilket helt enkelt inte har fungerat här i Stockholm.

Under tiden vi bott i Stockholm har vi umgåtts med 2 andra familjer och min mamma och pappa.
Det är ett under att jag och Peter inte har gått varandra på nerverna ännu eftersom vi bara träffar varandra hela tiden.

I Kristinehamn har vi ett ganska stort socialt nät omkring oss, och det betyder väldigt mycket för självkänslan och hemfriden.

Stockholm finns kvar, och min familj och våra bekanta här kommer också finnas kvar. Vi kommer åka tillbaka och hälsa på, vi kommer visa Oskar vart vi bodde och vart han gick på förskola nånstans.

Nu har vi prövat att bo här, och det funkade inte för oss. Det är med blandade känslor vi flyttar, men för det bästa.