På sjukhus igen.

Så nu är jag här igen.
Inlagd på sjukan. Denna gång är det en varansamling i buken efter blindtarmsoperationen som spökar och ställer till det för mig.

Jag har fått en infektion som gör ont i buken så jag blir inlagd med antibiotika intravenöst tills imorgon.

Så typiskt och så onödigt! Jag känner att jag verkligen inte har tid med detta just nu!
Man rår ju inte för att man blir sjuk. Men just nu ligger en tenta hemma och väntar som inte är klar och ska vara inne på måndag.

Men förhoppningsvis är jag hemma igen imorgon.Dags för det rosa kortet?

Jag kom och tänka på en sak häromdagen – i år har jag haft körkort i 12 år!
Nästan en hel livstid!
 
 
Och bilkörning och mitt körkort har kommit att bli en så naturlig del av mig och mitt liv att jag inte ens tänker på det längre. Och hur jag kämpade för att få körkort. Jag körde upp som privatist vilket innebär att jag övningskörde med pappa och inte på körskola.
Som tur var erbjöd gymnasieskolan där jag gick körkortsteori som enskild kurs så den pluggade jag till på skoltid.
Men alla har inte samma tur som jag. Många kämpar i flera år för att få till körlektioner och teoriplugg.
 
Min sambo Peter tog en intensivkurs när det var dags för honom att skaffa körkort och vilken tur att det finns det alternativet!
Det bästa är att kombinera teori och praktik när man ska lära sig något nytt och det kanske inte alltid är det lättaste att hitta tiden och orken och dessutom ska handledaren eller körskolan ha tid att övningsköra just när en själv har tid och lust.
Hos artrafikskola.se i Motala kan du plugga till behörighet för körkort A, AM, B, C, D och taxikort.
De erbjuder dessutom intensivkurs om man hellre föredrar det.
Ta en titt på deras hemsida vettja!
 
 
 

Tillbaka till vardagen och ny, fräsch vårlook!

Japp ni har hamnat rätt! Det här är fortfarande Irénes blogg Underbara Vardag! Jag har ett nytt, fräscht, sommartema! Snyggt va?

Det har nu gått en vecka sen min blindtarm lämnade min kropp för gott och jag börjar må som mig själv igen!
Jag kom hem i måndags eftermiddag med magont och allmänt krassligt mående.
Som tur var fick vi hjälp med pojkarna av farmor (du är guld värd!) som lämnade på förskolan både i måndags, tisdags och i onsdags och på onsdagen kom min mamma hit (du är min alldeles egna ängel!) och hjälpte mig resten av veckan.
Operationssåren läker för fullt och de kliar och sticker till lite ibland. 
Jag har fått en kallelse att återkomma för att kolla upp gallan också, den 11 maj! Vilket känns lite långt fram i tiden, men jag är glad att det blir av!
 
Jag hade hört att man kan vara lite svullen och uppblåst i magen efter en titthålsoperation och det kan jag gå i god för att det stämmer!
Min mage har varit en ballong de här dagarna och jag har knappt fått på mig byxorna. (Som tur är har jag varit med om två graviditeter så jag har mina "knäppa-byxorna-trick" när inte riktigt knappen går igen.)
Tarmarna rumlar runt som värsta havet stormar och magen ser ut som att det skulle kunna vara förökning på gång i familjen, vilket det inte är!
 
Jag hoppas svullnaden och uppblåstheten lägger sig snart. Det är svårt att inte vara lika smidig och rörlig heller som vanligt iom stygnen och att magen ömmar när jag anstränger mig. Det märks hur aktiv man är och hur mycket man rör på sig i vanliga fall först när man inte längre kan det.
 
Dessutom hade vi barnkalas i helgen också men bilder därifrån kommer i veckan.