Topp 10. Jag är bra på

1. Sjunga. Det vet inte många för jag är blyg när det kommer till detta. Men jag tycker väldigt mycket om att sjunga!
 
2. Spela teater. Jo, faktiskt så vågar jag säga det. Jag är duktig på att skapa karaktärer och känslor och på att förmedla dem till en publik. Och det är stolt över.
 
3. Lära mig texter och sifferkombinationer utantill. Lär mig väldigt snabbt manus, och då inte bara min egen text utan oftast även de andras repliker som kommer i anslutning till min egen. (Dessutom kan jag mitt, Peters och sönernas personnummer utantill, mitt kontonummer, kunde organisationsnummret till föreningen där jag var kassör i utantill. Och kontonummer. Jag kan även mitt kontokortsnummer utantill. Det numret som är etsat på kortet.)
 
4. Köra bil. Och fickparkera. Enough said.
 
5. Se helheter. Både i situationer och i bilder. Det är värre med detaljer. Det är därför jag är sämst på att märka när folk har gått upp/ner i vikt. "Jaså har du gått ner 10kg?"
 
6.  Sociala situationer. Jag har väldigt lätt för att smälta in socialt och läsa av situationer. Jag fick höra att jag skulle passa oerhört bra som flygvärdinna, så det kan ju vara en plan om allt annat skiter sig. Eller kanske spion, med tanke på mitt sifferminne.
 
7. Baka. Om jag följer recept så är jag världsbäst, annars är jag rätt duktig på att testa nya smakkombinationer i sockerkakor, bullar och muffins.
 
8. Virka. Jag kan virka rätt snabbt faktiskt. 
 
9. Klättra i träd. Och i lekställningar.
 
10. Mysa. Världsbäst faktiskt om jag får säga det själv. Jag är jättebra på att skapa en mysig stämning med tända (doft)ljus, nåt gott te, eller varm choklad gjord på äkta kakao, med vispad grädde på, någon god smörgås eller något smaskigt fika till, en mjuk filt att krypa ihop under i soffan framför en riktigt bra film. Och om det är riktigt kallt så kan jag t.o.m plocka fram vetekudden!
Det ni!

Så som jag är

Ibland blir jag sådär bitter. Riktig surkärring-varning som gnäller över dagens ungdom och att kaffet blivit så dyrt på sistone. 
 
Jag kan grubbla över saker i det förflutna och jag fastna i funderingar över saker som jag vet att jag inte kan påverka eller förändra.
Och jag kan bli så arg över orättvisor, riktigt förbannad faktiskt. Om jag ser någon bli orättvist behandlad, eller om jag blir orättvist behandlad, då blir jag eld och lågor.
 
Och jag blir rent ut sagt ledsen när allt hårt arbete, allt slit och stret inte är något värt.
Inte leder till nånting.
När man kämpar och kämpar och gör sitt bästa och ändå står och stampar på samma ruta.
Och samtidigt ser man andra få allt.
Guld och gröna skogar för till synes inget slit alls.
Då blir jag ledsen. Så att det skär i mig.
 
Då vill jag bara begrava mig i en snödriva och bli väckt när allt är bra igen.
Och jag hatar uttryck som "Att vara stark är i inte att aldrig falla, utan att orka resa sig upp igen"
What's the point, liksom om man bara snubblar nästa hinder igen. Och igen. Och igen. 
 
Hur länge ska man orka kämpa på? På't igen. Borsta av sig och komma igen. Resa sig. Sträcka på ryggen. Upp med hakan. Le. Var glad åt det man har.
 
Det är så fruktansvärt orättvist. Hur vissa kan gå hela livet och kämpa och jobba och aldrig få något till övers, medan andra föds med guldsked i munnen. Vissa får allt. Fast de inte förtjänar det. Och andra får inget, fast de om några förtjänar det bättre än andra.
 
Ibland kan jag bli så bitter.
 
Men det är så som jag är.
 
 

En jättefin dag!

Ojoj!
Nu har jag precis satt mig ner efter en väldigt lång, men trevlig och fin dag.
Vi har haft namngivning åt Lukas idag och det var väldigt lyckat.
Tiden att planera allt har varit ganska knapp, men två barn hemma runt fötterna hela våren och sommaren och med repetitioner inför en föreställning.
Men det gick bra och jag tycker det blev väldigt lyckat!
 
Vi valde att hålla i namngivningen själva och eftersom vi inte döpte Oskar, tänkte vi att det blir ju lite underligt då om vi döper Lukas.
Så vi hyrde en lokal, bjöd in släkten och de närmsta vännerna. 


Namngivningsbarnet.

Vi bjöd på smörgåstårta och fika. Sedan spelade vi upp en jättevacker låt på stereon "Prins Noel" och visade ett bildspel på bilder på Lukas som fick rulla samtidigt med låten. 


Bildspelet i bakgrunden och Lukas är hos farmor.


Här en del av gästerna. Vi valde att höstdekorera borden med vackra höstlöv. Det finns ju endel ute nu om man säger så.


Mums med fika!

Sen var det dags för den traditionsenliga kaffe-med-tårta-ätningen tillsammans med gammelmorfar.


Lukas får smaka på kaffe med lite tårta (mest grädde) av gammelmorfar. Lukas gillade verkligen fikat! En riktig kaffekärring! (Brås på mamma?)

Vi öppnade även presenterna i lokalen, något vi hoppade över på Oskars namngivning.
Oskar fick vara med och öppna presenterna och det tror jag han tyckte var jätteroligt!


En av de många, fina presenterna Lukas fick.

Storebror får hjälpa till.
 
Jag är så glad och nöjd och tillfreds med den här dagen, även om det varit stundtals mycket stress och hektiskt så blev det bra till slut.
Jag tackar alla inblandade och på Lukas vägnar tackar vi för presenterna och för att ni ville vara med och förgylla dagen!