I flyttartagen

För er som inte vet, ser läget ut så här:
Efter långa och svåra diskussioner har jag och Peter bestämt oss för att flytta tillbaka till Kristinehamn, Värmland.

Vi har redan fått en lägenhet i innerstan i Kristinehamn med inflytt i början av januari 2013 och idag hade vi förhandsbesiktning på lägenheten.
Eftersom vi har en katt som inte vet vad klösbrädan är till för, så blir vi tvungna att tapetsera om alla rum.
Så det blir att spara pengar nu! Dels för att ha råd med dubbel hyra och dels för att ha råd med tapetseringen, hyrsläp och alla småkostnader det blir runt en flytt.

Det har inte varit ett enkelt beslut, vi har tänkt länge på detta och vägt fram och tillbaka och ställt fördelar mot nackdelar och låtit det bero. Men till slut kände vi att det enda rätta för alla parter och för att vi ska trivas i vardagen är att flytta tillbaka.
I stort sett alla våra vänner och bekanta bor i Kristinehamn, huspriserna är sjukt billiga jämfört med i Stockholm och det är nära till allt. (Sen kanske man får åka till Karlstad eller Örebro om man vill shoppa i andra affärer än ICA Maxi och Lindex.) 
Dessutom har både jag och Peter möjlighet att utöva våra fritidsintressen, vilket helt enkelt inte har fungerat här i Stockholm.

Under tiden vi bott i Stockholm har vi umgåtts med 2 andra familjer och min mamma och pappa.
Det är ett under att jag och Peter inte har gått varandra på nerverna ännu eftersom vi bara träffar varandra hela tiden.

I Kristinehamn har vi ett ganska stort socialt nät omkring oss, och det betyder väldigt mycket för självkänslan och hemfriden.

Stockholm finns kvar, och min familj och våra bekanta här kommer också finnas kvar. Vi kommer åka tillbaka och hälsa på, vi kommer visa Oskar vart vi bodde och vart han gick på förskola nånstans.

Nu har vi prövat att bo här, och det funkade inte för oss. Det är med blandade känslor vi flyttar, men för det bästa.

Resdrömmar!

När regnet öser ner och det rapporteras om storm i USA, då längtar jag bort.
Till sol och bad och shopping.
Till varmare breddgrader.

Visste ni att man kan få tag i en tur och retur resa för två personer till London för 518 kronor!!!
Hade jag vart ledig så hade jag åkt på en gång! Men då får man ju lägga till kostnad för boende också, men det kan man ju hitta billigt.

Sen står ju Paris högt på min "Vill-åka-till-lista". Visste ni att det kostar runt €14 att åka hiss längst upp i Eiffeltornet??? Dit ska jag åka nån dag, åka längst upp och ropa "Bonjour Paris!"


Och så självklart New York!
Men det känns som att jag väntar med att åka dit, tills de har hunnit få ordning igen efter stormen, och tills vi hunnit spara ihop en decent res-och shoppingkassa.Och Bahamas!
Ja, listan kan göras lång! Och man kan ju alltid drömma och längta...
 
 
 

Julklappar, någon?

Jo, det närmar sig ju jul. Och även om jag känner att julen är något onödigt, stressigt och jobbigt just i år, så har jag ändå börjat tänka på julklappar. Till Oskar, familjen, till mig själv och till Peter.
Vad ska man tänkas köpa åt Oskar? 
Jag har funderat på leksaksmunspel, en xylofon, men å andra sidan vet jag att jag kommer ångra mig efteråt för att ha köpt något som låter...
Kanske något pedagogiskt pussel, eller någon rolig bok? Eller vattenfärg, staffli och papper... och målarförläde.
 
Och till familjen då?
Badgrejer, som vanligt?
En god middag?
Någon rolig upplevelse?
 
Och sen till Peter. 
En gitarr? Det har jag aldrig råd med.
Någon tidningsprenumeration?
Eller en massage....
Njae, jag vet inte alls.
 
Jag vet i alla fall vad jag önskar mig!
En symaskin!
Eftersom min föll isär, helt ärligt talat alltså, den FÖLL i bitar när jag satt och sydde. Så jag behöver en ny.
Jag har fortfarande ett halvsytt lakan till spjälsängen i garderoben som jag aldrig hann färdigt med när symaskinen gick sönder.
Lite roliga tyger till skulle ju inte heller sitta fel.

Skönt att det är ett tag kvar till julafton.